DRUNKEN HEARTS – RECKLESS WAYS OF LIVING

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
Label: Kaleidoscopic Songs
Info: Hemifran

Na het in 2019 op de markt gebrachte album “Wheels Of The City” en de tijdens de pandemie uitgebrachte platen “Alive ’N Free” (2021) en de EP “The Wildflower Sessions” (2022) van de Amerikaanse formatie ‘The Drunken Hearts’ uit Boulder, Colorado heeft bandleider, zanger en songschrijver Andrew McConathy besloten om het woord ‘The’ uit de bandnaam te laten en ‘Drunken Hearts’ meer als een soloproject te beschouwen.

Hij heeft nu een volwaardig vervolg gebreid aan die eerdere albums via de release van een nieuwe studioplaat die “Reckless Ways Of Living” als titel kreeg. ‘Drunken Hearts’ anno 2023 zijn naast de op akoestische gitaar spelende Andrew McConathy ook nog Tyler Adams op piano, keyboards en orgel, James Dumm op elektrische gitaren, Drew Packard op basgitaar en Alex Johnson op drums en percussie. In vergelijking met de vorige plaat behoren de tien tracks op “Reckless Ways Of Living” meer tot het country- en countryrockgenre dat we ook wel onder de overkoepelende noemer ‘Americana’ kennen.

Voor de opname van het album werd een beroep gedaan op enkele gastinstrumentalisten zoals o.a. contrabassist Vince Herman van ‘Leftover Salmon’ die ook meecomponeerde aan de countryrocksong “100 Proof”, Neil Jones van ‘American Aquarium’ speelde mee op pedal steel en fiddler Jason Carter van ‘The Del McCoury Band’ horen we op zijn favoriete instrument spelen in het liedje “Dark Times”. Ook de op de eerste video te horen albumopeningstrack “Never Say Goodbye” is een ‘co-write’ tussen Andrew McConathy en Keith Moseley van de groep ‘String Cheese Incident’ en zangeres Lindsay Lou zorgt voor de backing vocals bij de song “Forever Highway” die u op de tweede video kunt beluisteren.

Van de resterende tracks op deze plaat selecteerden wij nog enkele songs die volgens ons bij het beste werk op “Reckless Ways Of Living” behoren: de ballads “Falling Stars” en afsluiter “Eventually”, het uptempo gebrachte “Good Graces” en het mooie “Fall From Grace” dat Andrew McConathy zingt met een stem die sterk lijkt op die van ‘Pearl Jam’-zanger Eddie Vedder, iets wat wel vaker over zijn vocale kwaliteiten wordt verteld.

(valsam)
“Having removed the word ‘The’ from the band name, the Colorado based ‘Drunken Hearts’ is now merely a solo project from singer-songwriter Andrew McConathy. His latest record ‘Reckless Ways Of Living’ might be called his best work in his long musical career. In ten country, countryrock and Americana-tracks, Mc Conathy proves that his singing and songwriting skills continue to improve. With the help of some old band members and a number of guest musicians for the recording process, this album has become a real must-have.“ – www.rootstime.be